تمام آنچه که باید در رابطه با سیگار الکترونیکی و یا Electronic Smok Small بدانید
اعتیاد و مواد مخدر
تمام آنچه که باید در رابطه با سیگار الکترونیکی و یا Electronic Smok Small و یا cigarette Electronic ) بدانید .
سیگار الکترونیکی چیست ؟
این نوع سیگارها در کشور چین تولید شد و طولی نکشید که در این کشور و کشورهای برزیل، کانادا، فنلاند، اسرائیل ، لبنان، هلند، سوئد، ترکیه انگلیس و ایران به فروش رسید. و هم اکنون با اینترنت و ماهواره و به کمک قاچاق کالا در کلیه کشور های جهان در دسترس است .
یک شرکت چینی نوعی سیگار الکترونیکی ساخته است که مدعی است دارای حداقل میزان نیکوتین و بدون مواد سمی سرطانزا بوده و دود آن از بخار آب تولید می شود.
این سیگار الکترونیکی که Crown ? نام دارد، شبیه به خودکار بوده و و از یک باتری، یک دستگاه بخارساز، ماده معطر و ماده گلیکول پروپلین تشکیل شده و بدون مواد شیمیایی، سمی و سرطانزا است.
در این سیگار الکترونیکی کپسولی نصب شده است که محتوی نیکوتین بوده و قابلیت شارژ دارد. این کپسول شبیه به فیلترهای کوچکی است که به جای اینکه نیکوتین را بسوزاند، بخار آب تولید می کنند.
این سیگارها که در سال ???? ساخته شدند نه حاوی CO? بودند و نه قطران، دود نمیکردند ولی در عین حال حاوی نیکوتین بوده و فردی که از آن استفاده میکرد، اسانس خوشبو کنندهای را میبلعید.
این سیگار کاملا شبیه به سیگار معمولی است و فردی که آن را میکشد نیکوتین را وارد بدن خود کرده و سر سیگار نیز به صورت الکترونیکی قرمز میشود.
این شرکت چینی می گوید در این سیگار حداقل میزان نیکوتین وارد شده است و بنابراین نسبت به سیگارهای سنتی خطر کمتری برای سلامت افراد با عادت بد سیگار کشیدن را دارد. در حقیقت دودی که از بخار آب در این سیگار تولید می شود و در مدت چند ثانیه در هوا ناپدید می شود، می تواند در این افراد همان حس دود سیگار را بدون تولید مواد سمی و یا بوی ناخوشایند سیگار تداعی کند.
این سیگار الکترونیکی در حال حاضر به صورت اینترنتی و به قیمتهای به دلار و در سه مدل شبیه به سیگار، سیگار برگ و پیپ عرضه می شود.
در ایران با نام الکترو اسموک - ترک سیگار فوری بدون عارضه و با تبلیغ : بهترین وسیله برای ترک سیگار-بدون عوارض-زیبا و راحت قیمت : به ریال الکترو اسموکینگ در ماهواره و اینترنت ارائه می گردد .
** در تبلیغات این سیگار که در اینترنت و کانالهای ماهواره تبلیغ می شود می خوانیم و می شنویم :
ترک سیگار الکترونیکی کوچک Electronic Smok Small
سیگار الکترونیکی محصولی جدید برای مراقبت از سلامتی شماست !!
این وسیله به شما امکان لذت بردن از سلایق خود بدون خطر وابستگی به تنباکو را می دهد
!!!
با استفاده ازLEC می توانید همان احساس کشیدن سیگار تنباکو اما بدون خطرات ناشی از استعمال آن را داشته باشید
سیگار الکترونیکی از کنترل مایکروالکترونیکی و تکنولوژی اتومایزینگ تشکیل شده است.
LEC کاملاً شبیه یک سیگار است اما بدون مواد مضرLEC? دود تولید می کند در صورتیکه هیچ ماده آلوده کننده ای در آن نیست. برای روشن کردن آن به شعله احتیاج ندارید. و می توانید با تندرستی سیگار بکشید اما بدون هیچ آلودگی محیطی. سیگار الکترونی شامل محفظه ضدزنگ ، باتری یون لیتیوم، مدار مایکرو الکترونیک، محل فشنگ اتومیزه و یک راهنمای نوری در نوک خود می باشد.
اشخاصی که قصد ترک کردن سیگاردر سطوح مختلف را دارند، می توانند برای کم کردن تدریجی استعمال نیکوتین و تنباکو از مراحل کارتریجهای سطح بالا، متوسط، کم و صفر استفاده کنند.
پیگیری در استفاده از این چهار مرحله باعث کاهش استعمال نیکوتین و ترک ناخودآگاه سیگار می شود.
شیوه استعمال:
استفاده از کارتریج با سطح بالای نیکوتین و دنبال کردن عادات استعمال سیگار به طریق قبل
سپس استفاده از کارتریج با سطح متوسط نیکوتین و دنبال کردن عادات استعمال سیگار به طریق قبل
- سپس به صورت یک در میان از کارتریج با سطح پایین و صفر استفاده کنید.
- در این مرحله از کارتریج با سطح نیکوتین صفر استفاده کنید و خواهید دید بصورت ناخودآگاه اما کامل مصرف نیکوتین را کنار گذاشته اید.
مثل سیگارهای عادی بوی بد نمیدهد و میشود از آن در مکانهای تنگ و عمومی و شلوغ مثل آسانسور و هواپیما هم استفاده کرد, نیازی هم به جا سیگاری یا چیزی از این قبیل ندارد.
و این سیگار با برق باطری کار میکند.
و درون قسمت دست راستی بخار آب و نیکوتین خواهد بود.
شارژر این سیگار الکترونیکی میباشد.
باطری اگر خالی باشد ? ساعت وقت میبرد تا کاملا شارژ شود, ولی بعد از شارژ کامل بیشتر از یک شبانه روز میشود آن را به کار گرفت.
این سیگار در یک جعبه به همراه دو باطری و دو فیلتر و در مجموع ? اسطوانه نیکوتین به اضافه یک شارژر و سیم مخصوص شارژر که با برق ولت کار میکند به بازار عرضه میشود.
و به همراه سه استوانه اضافی که خارج از جعبه به عنوان هدیه اعطاء میشود !!
وقتی که شخص به سیگار پک بزند, متوجه جلو سیگار که روشن میشود خواهد شد.
و دودی که از آن خارج میشود در حقیقت بخار آب به همراه نیکوتین است. و چراغ ته سیگار بعد از پک زدن خاموش میشود.
واقعیت این است که هنوز هیچگونه تحقیق علمی در رابطه با این موضوع انجام نشده است و سازمان جهانی بهداشت به دلیل آنکه سازندگان این سیگار برای مثبت جلوه دادن کار خود از لوگوی سازمان جهانی بهداشت در سایت، پاکت سیگار و تبلیغات خود استفاده کردهاند، به خشم آمده است.
اما مقامات بهداشتی در دنیا چه می گویند ؟
هشدار سازمان جهانی بهداشت ( WHO ) درباره “سیگار الکترونیکی”
سازمان جهانی بهداشت ( WHO ) میگوید سیگارهای الکترونیکی بدون دود که از چین به کشورهای دیگر صادر شده است میتواند حاوی مواد سمی و برای سلامت مضر باشد .
مسوولان این سازمان معتقدند برخلاف آنچه برخی فروشگاهها تبلیغ میکنند، استفاده از سیگارهای الکترونیک روشی مناسب برای ترک سیگار نیست.
دکتر الا الوان از مقامات سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) در بخش بهداشت روانی و بیماریهای غیر واگیر دراینباره میگوید: سیگارهای الکترونیک روشی تایید شده برای مقابله با نیکوتین نیستند.
وی ادامه میدهد: سازمان بهداشت جهانی هیچمدرک معتبری برای تایید کیفیت محصولات و تاثیرگذاری سیگارهای الکترونیک ندارد.
سازمان جهانی بهداشت ( WHO ) با ابراز نگرانی از شیوع مصرف سیگارهای الکترونیکی چینی این سیگارها را بسیار سمی معرفی کرد.
نگرانی سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) بیشتر از این بابت است که این محصول با آرم و لوگوی تبلیغاتی سازمان بهداشت جهانی توزیع می گردد. در حالی که سازمان بهداشت جهانی به هیچ عنوان خاصیت درمانی این محصول را تایید نکرده است.
سازمان بهداشت جهانی در همین خصوص از تمامی فروشگاهها و شرکتهای تولید سیگار خواسته تا هر چه سریعتر تمامی تبلیغات مربوط به سیگارهای الکترونیکی را از روی وبسایتهای خود حذف کنند.
وزارت بهداشت ایران چه می گوید ؟
واردات سیگار الکترونیک به کشور ایران ممنوع است
کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ایران چندی پیش درباره سیگار الکترونیک گفته بود فروش این سیگار خلاف است و قرار شده است که دیگر کسی این سیگار را وارد کشور نکند که همه هم این مساله را قبول کرده اند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران در ادامه اظهار داشت: متاسفانه کمپانی بین المللی تولید کننده این سیگار در ابتدا ادعا کرده بود که این کار را با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی انجام داده است که سازمان بهداشت جهانی این مسئله را تکذیب کرد.
باقری لنکرانی به آثار سو» مصرف سیگار الکترونیک در نسل جوان اشاره کرد و افزود: مهم ترین نکته در این زمینه این است که به طور کلی هر چیزی که باعث ترویج فرهنگ استفاده از دخانیات می شود، آثار سوئی دارد به ویژه در نسل جوان و منجر به این می شود که تمایل مصرف دخانیات افزایش پیدا کند.
وزیر بهداشت ایران نسبت به عرضه سیگار الکترونیکی هشدار داده است و برخی از سایتهای خبری تبلیغ این سیگار را در صدر اخبار خود قرار داده اند.
این سیگار نیز مثل سایر مواد دخانی خاصیت اعتیاد آور و بیماری زایی دارد و صنایع دخانی سعی می کنند با انواع ترفندها و شیوه ها بازار مصرف محصولات خود را رونق دهند.
مهندس خدیجه محصلی کارشناس مسئول کنترل دخانیات وزارت بهداشت ایران در ارتباط با تبلیغ سیگار الکترونیکی در برخی سایتها به خبرگزاری مهر گفت: در مکاتباتی که با وزرای صنایع ، بازرگانی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و همچنین معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت داشته ایم نسبت به ورود این سیگار هشدار داده ایم.
در تبلیغ جزئیات سیگار الکترونیکی در یک سایت خبری آمده است که ” این سیگار مصنوعی در واقع ابزار ساده ای است که به وسیله یک منبع تغدیه که هنگام خرید به همراه سیگار عرضه می شود با یک فرد سیگاری LED آن روشن می شود و در همین زمان ماده خوش طعم و خوش بویی از سیگار در دهان فرد سیگاری ترشح می شود که با تبدیل هوا به بخار آب، در داخل دهان یک نوع بخار شبیه به دود ایجاد می کند.”
بر اساس مواد ? و ? قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات “ هر نوع تبلیغ، حمایت و تشویق مستقیم و غیر مستقیم و یا تحریک افراد به استعمال دخانیات اکیدا ممنوع است ” و ” سیاستگذاری، نظارت و مجوز واردات انواع مواد دخانی صرفا توسط دولت انجام می شود. ”
کارشناس مسئول کنترل دخانیات وزارت بهداشت در این باره اظهار داشت: بررسیهایی که بر روی سیگار الکترونیکی صورت گرفته نشان می دهد این سیگار نیز حاوی ماده شیمیایی است که به صورت اسپری وارد دهان مصرف کننده می شود.
محصلی تاکید کرد: این سیگار نیز مثل سایر مواد دخانی خاصیت اعتیاد آور و بیماری زایی دارد و صنایع دخانی سعی می کنند با انواع ترفندها و شیوه ها بازار مصرف محصولات خود را رونق دهند.
به نظر می رسد روی آوردن به روشهایی که پدیده خطرناک اعتیاد مجازی را گسترش می دهد ، بویژه در ارتباط با نسل جوان ناهنجاریهای اجتماعی را در آینده دامن خواهد زد و ضروری است مسوولان به جای سکوت با آگاهی بخشی مردم را از سردرگمی نجات دهند و از تبلیغ این شیوه ها حمایت نکنند!
چندی پیش مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت ایران ،گفته بود به دلیل تبلیغات گسترده ای که شرکت تولیدکننده سیگار الکترونیک انجام داده وزارت بهداشت برای پیشگیری از صدور مجوز اقدام کرده است.
او اضافه می کند: دکتر لنکرانی در نامه خود به مهندس محرابیان با توجه به خاصیت اعتیادآور و بیماری زای سیگار الکترونیک و بر اساس مواد ?، ? و ?? قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات خواستار جلوگیری از صدور مجوز ورود و عرضه این محصول به کشور شده و درخواست کرده بود در صورت ورود این محصول به کشور نسبت به جمع آوری و امحا آن اقدام شود.
در همین حال، یکی از مسولان شرکت دخانیات اعلام کرد تاکنون هیچ مجوزی برای تولید، واردات یا توزیع سیگار الکترونیکی از سوی این شرکت صادر نشده است و با این محصولات مانند سایر مواد دخانی قاچاق برخورد می شود. لذا برای واردات سیگار به کشور، قطعا استانداردهای سلامت و بهداشت لحاظ می شود.
اداره غذا و داروی آمریکا درباره امکان خطرناک بودن سیگارهای الکترونیکی هشدار داد .
اداره غذا و داروی آمریکا هنوز استفاده از سیگار الکترونیکی را به عنوان روشی مناسب برای ترک سیگار، تائید نکرده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از فاکس نیوز، سیگار الکترونیکی که بدون دود و توتون ساخته و به بازار عرضه شده است، گرچه مشکلات سیگارهای معمول را برای دیگر افراد حاضر در محیط مصرف سیگار ایجاد نمی کند، اما ماده نیکوتین در آن گنجانده شده است.
این سیگار که شکل ظاهری اش به سیگار معمولی شباهت دارد، آتش زده نمی شود، چرا که با باتری لیتیومی کار می کند.
این سیگار، حاوی نیکوتین مایع است که بر اثر گرم شدن، هنگامی که مصرف کننده آن را پک می زند، بخار تولید می کند که به دود سیگار واقعی، بی شباهت نیست.
این سیگار از نظر زیان های محیطی، سیگار بی خطر نامگذاری شده است.
برخی از سیگاری های سابق نیز می گویند، با استفاده از این وسیله، توانسته اند سیگار را ترک کنند و آن را جانشین مناسبی برای سیگار واقعی می دانند ؛ با این حال اداره غذا و داروی آمریکا درباره امکان خطرناک بودن سیگارهای الکترونیکی هشدار می دهد.
به گفته کارشناسان: این محصول هنوز به تائید اداره غذا و داروی آمریکا نرسیده است و به صورت غیر قانونی وارد بازار آمریکا می شود.
قانون کشور ایران چه می گوید ؟
بر اساس مواد ? و ? قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات کشور ایران هر نوع تبلیغ ، حمایت و تشویق مستقیم و غیر مستقیم و یا تحریک افراد به استعمال دخانیات اکیدا ممنوع است و سیاستگذاری، نظارت و مجوز واردات انواع مواد دخانی صرفا توسط دولت انجام می شود.
در این راستا چندی پیش نیز خبری درباره نامه وزیر بهداشت ایران درخصوص این نوع سیگار در کشور منتشر شد که بر این اساس وزیر بهداشت و رئیس ستاد کشوری کنترل دخانیات با ارسال نامه ای به علی اکبر محرابیان، وزیر صنایع و معادن، خواستار جلوگیری از صدور مجوز ورود و عرضه سیگار الکترونیک شد.
همچنین یک کارشناس مسئول کنترل دخانیات وزارت بهداشت ایران در ارتباط با تبلیغ سیگار الکترونیکی در برخی سایتها گفته بود در مکاتباتی که با وزرای صنایع، بازرگانی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و همچنین معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت داشته ایم نسبت به ورود این سیگار هشدار داده ایم.
نکته مهم در خصوص سیگار الکترونیک این است که به طور کلی هر چیزی که باعث ترویج فرهنگ استفاده از دخانیات می شود، آثار سوئی دارد به ویژه در نسل جوان و منجر به این می شود که تمایل مصرف دخانیات در افراد افزایش پیدا کند،این تبلیغات در بازارهای جهانی رویکرد جدیدی است که دارای بار منفی به خصوص در مورد جوانان است و این قشر را تحت الشعاع آسیب های خود قرار می دهد.
آیا می توان جایگزینی مناسب برای سیگار پیدا کرد ؟
پدیده جایگزین کردن محصولاتی به جای سیگار به سال???? بر می گردد که یک پزشک سوئدی مجبور شد به حال دریانوردان سیگاری که می خواستند وارد زیردریایی شوند و مجبور به استفاده از سیگار هم بودند، فکری بکند.
این پزشک سوئدی موفق به ساخت قرص های جویدنی نیکوتین برای این دریانوردان شد و این دارو شاید نخستین داروی جایگزین سیگار بود که در دنیا شناخته شد.
ولی علاوه بر این در طول تاریخ اقدامات مختلفی برای تولید جایگزین های مختلف انجام شد; به طوری که اخیرا ما با پدیده هایی به نام سیگار الکترونیک، خمیر یا ژل نیکوتین و سیگارهایی به نام سیگار NOW که دود و بو ندارند، مواجه هستیم ولی باید بدانیم که هیچ کدام از این محصولات به این خاطر که طبیعت و ماهیت سیگار را عوض نکردند، راهی برای درمان به شمار نمی آیند، چون اولا تمام حالات رفتاری برای سیگار کشیدن را دارند و دوما ماده اعتیادآور به نام نیکوتین در همه آنها وجود دارد.
در این میان ادعایی وجود دارد که فقط خود فرد سیگاری متوجه دود بیرون آمده از سیگار می شود، ولی در عمل این اتفاق به هیچ وجه نمی افتد. نکته دیگری که مهم به نظر می رسد انست که سیگارهای معمولی در دمای ??? درجه سانتی گراد می سوزند، پس سوخت این سیگارها بیشتر است. در شرایطی هم که سوخت بیشتر باشد، ماده سمی کمتر تولید می شود.
نتیجه بحث چیست ؟ بخریم یا نخریم ؟ بکشیم یا نکشیم ؟
با وجود آنکه در تبلیغات این سیگار بیان می شود نیکوتین این محصول به مقدار اندازه گیری شده در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد اما براساس بررسی های انجام گرفته مشخص شده مضرات و عوارض ناشی از سیگارهای الکترونیکی بسیار بیشتر از سیگار معمولی است و در اصل وابستگی به نیکوتین با این روش از فرد گرفته نمی شود.
این درحالی است که چندی پیش، سازمان جهانی بهداشت به دنبال استفاده ابزاری از آرم سازمان روی بسته های یکی از شرکت های تولیدکننده سیگار الکترونیک در کشور چین، به دلیل فقدان شناخت و به منظور بررسی عوارض این محصول آن را تا بررسی کامل غیرقابل مصرف و سمی اعلام کرد.
هرچند این محصول به عنوان یک روش ترک سیگار تبلیغ می شود اما این نوع سیگار روشی برای ترک سیگار نیست بلکه دستگاهی است که با مکانیسم حرارتی با موادی که به احتمال زیاد ممکن است بسیار سمی تر از سیگار باشد نیکوتین قابل توجهی را وارد بدن می کند.
در ایالات متحده نیز با توجه به تحقیقات انجام شده هنوز هیچ کدام از انواع این محصول مورد تایید سازمان غذا و دارو یعنی معتبرترین سازمان استاندارد سازی مواد غذایی و دارویی جهان قرار نگرفته است.
بنابر این این محصولات حتی در بهترین شرایط و به شرط سمی و غیراستاندارد نبودن باز هم حداقل ?? تا ?? ماده شیمیایی دارند که به صورت ریز ذرات استنشاقی وارد بدن می شوند. در عین حال مصرف این نوع جانشین ماهیت عادت به کشیدن سیگار را از بین نمی برد.
:
اگر شما به کشیدن سیگار اعتیاد دارید ( و شاید خودتان فکر می کنید که عادت دارید ) تعداد مرگ ومیر افراد سیگاری در کشور ایران روزانه ??? نفر و سالانه به ?? هزار نفر می رسد و ?? میلیون ایرانی که میانگین سنی آنان بین ?? تا ?? سال است، آلوده به سیگار هستند.
بدانید که تازه ترین مطالعات نشان داده است ممنوعیت کشیدن سیگار در اماکن عمومی می تواند به ترک سیگار کمک کند و باعث کاهش قابل ملاحظه ای در آمار حمله های قلبی شود . ما به شما پیشنهاد می کنیم که شما به عنوان یک ایرانی روشنفکر همانند بسیاری از کشورهای اروپایی سیگار کشیدن را برای خود در محیط های عمومی و داخل فضای خانه ممنوع اعلام کنید . این عمل به کاهش مضرات سیگار برای شما و خانواده تان کمک خواهد کرد . و خطر حمله قلبی و سرطانها را در شما کاهش خواهد داد .
آیا ممنوع کردن استعمال دخانیات در اماکن عمومی سود دارد ؟
ممنوعیت سیگار در اماکن عمومی مثل رستوران ها، اتوبوس ها و… می تواند باعث کاهش قابل ملاحظه ای در آمار حمله های قلبی شود.
به گزارش خبر نگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از آسوشیتدپرس، در مطالعه ای که توسط محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا ( CDC ) انجام شده، مشخص شده که این ممنوعیت می تواند تا ?? درصد آمار بستری ها در بیمارستان ها را، به دلیل حمله قلبی کاهش دهد که به نظر می رسد بیشتر این آمار متعلق به غیرسیگاری هایی باشد که به ناچار دود سیگار اطرافیان را در این اماکن تحمل می کردند و بدون این که خود خواسته باشند، عوارض آن را نیز تحمل می کنند.
در این مطالعه، شهر پوئبلو در ایالت کلروادوی آمریکا انتخاب شده و به ? منطقه تقسیم شده که تنها در یک منظقه آن طرح ممنوعیت استعمال دخانیات به اجرا درآمده است و این آمار، از مقایسه این ? منطقه به دست آمده است.
البته پیش از این نیز مطالعات گوناگون، شواهدی به نفع این تاثیر مهم و اساسی مطرح کرده بودند.
به عنوان مثال، ماه گذشته ساینس دیلی، نتایج مطالعه ای را گزارش کرد که در ایتالیا انجام شده بود و در شماره دسامبر نشریه Circulation«»، نشریه انجمن قلب آمریکا چاپ شده بود.
در این مطالعه مشخص شده بود در یک دوره ? ساله، اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در شهر رم، که از ابتدای سال ???? میلادی در این کشور آغاز شده، توانسته است حدود??/? درصد آمار بیماران قلبی را در بین ?? تا ?? ساله ها و ?/? درصد در بین ?? تا ?? ساله ها پایین بیاورد.
در این مطالعه، همچنین نتایج جانبی جالبی هم به دست آمد: متوسط سیگارهایی که افراد سیگاری می کشیدند، از ??/? به ??/? نخ در مردان و از ??/? به ??/? نخ در زنان کاهش پیدا کرده بود. میزان فروش سیگار ?/? درصد کاهش یافته بود و جالب این که تاثیر کاهش حملات قلبی در افراد جوان تر و میان سال، بارزتر از گروه سالمندان بود و این یعنی این که اگر بخواهیم آمار بیماری های قلبی را در بین جوانان پایین بیاوریم، باید به فکر اجرای قوانینی این چنین باشیم.
تاثیر این قوانین از دو جهت است: یکی به این جهت که میزان آلودگی محیطی را کاهش می دهد و غیرسیگاری هایی را که ناچارند اطرافیان سیگاری شان را تحمل کنند، از شر این دود مزاحم نجات می دهد و دوم، از این جهت که وقتی سیگاری ها سرکار، در وسایل نقلیه عمومی و در رستوران ها و مراکز تفریحی نتوانند سیگار بکشند، کم کم به ناچار تعداد سیگار های شان را کم می کنند و این موضوع به تدریج وابستگی شان را به سیگار کاهش می دهد که هر دوی این جنبه ها در نتایج این مطالعه مشهود است
تنها یک عامل موجب به وجود آمدن اعتیاد نیست بلکه عوامل متعددی باعث اعتیاد می شوند
اعتیاد و مواد مخدر
محققین پس از بررسی و مطالعات زیاد دریافتند که تنها یک عامل موجب به وجود آمدن اعتیاد نیست بلکه عوامل متعددی باعث اعتیاد می شوند.
بطور مثال در جوانی عامل عمده ای که جوانان را به اعتیاد می کشد سرخوردگی فرد از اجتماع است، زورگویی- «ناروائیهائی که در باره فرد در اجتماع به عمل آید و شخص قادر به قبول و تحمل آنها نیست»- برای خلا ص از احساس ناراحت کننده خود به مواد مخدر پناه می برد.
همچنین عدم موفقیت و ناکامی در کار و در تحصیلا ت عامل دیگری برای مصرف مواد مخدر است. به نظر یکی از محققین مصرف مواد مخدریعنی فرار آنی و موقتی از مشکلا ت، لذا نباید تسلیم مشکلا ت شد و باید با آنها مبارزه نمود. یکی از محققین می نویسد عوامل اعتیاد عبارتند از:
? فردی: عقب ماندگی و محرومیت ها- بوالهوسی- کنجکاوی فرد در مورد مواد مخدر بیکاری، اجتماعی بودن، خودنمایی، بی سوادی و بی اطلا عی از تاثیر و عواقب مواد مخدر، کمبود محبت مخصوصا در دوران کودکی، شب زنده داریهای کاری، عیش ونوش و خوش گذرانی، احساس گناه از اعمال خود.
? اجتماعی: در دسترس بودن مواد مخدر، فقر، مهاجرتها، تنهایی، زورگویی و نابرابری در اجتماعی که زندگی می کند
? سیاسی: سیاست های ممالک استعمار گر در رابطه با مردم کشورهای عقب مانده و جنگ و آوارگی
? خانوادگی: اختلا فات خانوادگی، طلا ق، زندگی نوجوانان با نامادری یا ناپدری از بین رفتن احترامات و ارزشهای خانوادگی، سخت گیری ها و تنبیهات بدنی، ملا مت و سرزنشهای زیاد و مداوم، منحرف بودن پدرو مادر از اصول اخلا قی، اعتیاد یکی از اعضا ی خانواده، بی سوادی و نادانی، فقدان احساس مسوولیت در مقابل خانواده و بچه ها، داشتن پول و امکانات زیاد، تربیت غلط کودکان، هم چنین بچه هایی دردوران کودکی عاری از محبت و تشویق پدر و مادر بوده اند.
? معاشرتها: دوستی با فرد معتاد یکی از مهمترین عوامل اعتیاد است، آمار نشان می دهد ? درصد معتادان با دست دوستان خود به چاه اعتیاد افتاده اند.
? بیماری: بیماری های مزمن و لا علا ج، نقص عضو، بیماری روانی وشخصیتی
? ژن: در معتادان ژن اعتیاد نقش بزرگی را بازی می کند به طوری که آمارنشان می دهد بچه هائی که پدر و مادرشان معتاد بودند بیشتر معتاد می شوند تا بچه هایی که پدر و مادرشان معتاد نبودن
انواع مواد مخدر و روند ابتلا به اعتیاد
اعتیاد و مواد مخدر
اعتیاد چیست؟
اعتیاد یــک «بیمارى اجتماعی» است که عوارض جسمى و روانى دارد و تا زمانى که بـه علل گرایش «بیمار» توجه نشود، درمان جسمى و روانى فقط براى مدتى نتیجه بخش خواهد بود و فـــرد مـــعتاد دوباره گرفتار « مواد اعتیاد آور» می گردد.اعتیاد به موادمخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و موجب رکود اجتماعى در زمینه هاى مختلف مىگـــــردد همچنین ویــرانگری هاى حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیارى از ارزشها و هنجارهاى فرهنگى و اخلاقى شده و بدین ترتیب سلامت جامعه را بطور جدى به مخاطره مىاندازد.پدیده شوم قاچاق موادمخدر بیش از آنکه فعالیتى سوداگرانه، تجارى و اقتصادى در عرصه مافیاى اقتصاد بین المللى باشد، ابزارى کارآمد، مؤثر و راهبردى در گسترش نظام سلطه صاحبان قدرت جهان بر کشورهاى توسعه نیافته است. تحلیلگران مسائل سیاسى و اجتماعى بر این باورند که در تهاجم و نفوذ فرهنگی، پدیده موادمخدر مهمترین عامل به تباهى کشیدن و انحطاط اخلاقى جوامع به شمار می رود. متاسفانه گسترش دامنه مصرف موادمخدر در جامعه امروزى به حدى است که حتى قشر متفکر و تحصیل کرده را نیز به سمت خود کشانده است. مبارزه با اعتیاد نیز قطعاً بیش از آنکه ماموریتى در راستاى وظایف مصرحه نیروى انتظامى باشد، اقدامى است استراتژیک در مقابله با ابزار نظام سلطه جهانى در انحطاط اخلاقى جوامع با اهداف خاص سیاسی.
اعتیاد بعنوان یک آسیب اجتماعی، هیچ گاه بطور کامل ریشه کن نخواهد شد، اما با تدبیر، اندیشه و تلاشى مخلصانه حداقل میتوان آنرا به کنترل در آورد. در این راستا تلاش ما بر این است تا با ارتقاء سطح آگاهى اقشار مختلف جامعه پیشگیرى از اعتیاد را بر درمان معتادین مقدم بداریم. به امید روزى که جامعه اى داشته باشیم که اگر هم در آن فرد معتادى وجود دارد، درصدد نجات خویشتن باشد.
مواد مخدر
انواع فرآورده هاى گیاهان خشخاش، شاهدانه، کوکا و ترکیبات شیمیایى مشابه که مصرف آنها موجب اعتیاد می گردد.
انواع مواد مخدر :
سستی زاتوهم زاتوان افزا
مواد سستى زا
موادى هستند که مصرف آن بر روى سلسله اعصاب مصرف کننده اثر گذاشته و در نتیجه فعالیت فکرى و بدنى او را سست نماید. این مواد به دو دسته تقسیم میشوند :
- طبیعى ، مانند : استحصالات گیاه خشخاش، تریاک، شیره تریاک، مرفین
- مصنوعى ، مانند : هروئین، متادون، نرمتادون، پاپاورین، پتیدین، انواع و اقسام قرص هاى مسکن و آرام بخش
مواد توهم زا
با مصرف این مواد فرد دچار اوهام حسى و بصرى می شود. این مواد را هالوسینوژن می گویند که شامل:
- طبیعى ، مانند : استحصالات گیاه شاهدانه،حشیش، بنگ، ماریجوانا، گراس، چرس؛ مسکالین، جو سیاه آفت زده، برخى از قارچهاى حاوى مواد توهم زا، دانه هاى نوعى نیلوفر وحشی
- مصنوعی ، مانند : ال.اس.دی(L.S.D) ، دی متیل تریپتامین (D.M.T) ، دی اتیل تریپتامین (D.E.T)
مواد توان افزا
مصرف آن بر روى سلسله اعصاب تأثیر گذاشته و در نتیجه فعالیت فکرى و بدنى مصرف کننده بیشتر و باعث هیجان می شود. این مواد به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از :
- طبیعی ، مانند : برگ کوکا، کوکائین، کراک، برگ و ساقه برخى درختان مثل خات و کراتم و ناس
- مصنوعی ، مانند : آمفتامین، متیل آمفتامین، ترکیبات آمفتامینها
مواد سستى زا
خشخاش
بوته اى است یکساله که در مناطق معتدل می روید. رشد سالانه این گیاه به ارتفاعى معادل ???-?? سانتیمتر میرسد. در اواسط بهار، بعد از این که گلهاى رنگارنگ ان کم کم شروع به ریختن می کند، از میان گلها کپسول ظاهر می شود که به آن گرز خشخاش می گویند. این گرزها در اواخر بهار و اوائل تابستان داراى پوست سبزى است که به زردى مى گراید. البته، قبل از این که میوه گیاه خشک و زرد شود به روش خاص مبادرت به تیغ زدن آن می نمایند. این کار به وسیله افرادى که تجربه خاصى در تیغ زدن دارند، انجام میشود. آنان در ساعات اولیه شب با تیغهاى مخصوص و با ایجاد چندین شیار افقى و یا عمودى و یا مورب بر روى گرزها مبادرت به تیغ زدن مینمایند. صبح روز بعد، شیره سفید رنگى از محل شکافهاى گرز به بیرون ترشح میکند و در مجاورت هوا به صمغ قهوهاى رنگ تبدیل گردیده در پیاله مخصوص جمع آورى و براى تریاک مالى آماده و به صورت لول روانه بازار قاچاق می شود
تریاک
تاریخچه :
قدیمى ترین و مشهورترین ماده مخدر است که از گیاه خشخاش به دست می آید. این گیاه حدود ???? ســــال قبل در منطقه مدیترانه کشت مى شده است. سابقه این گیاه را تا ???? سال قـــــــبــل هم ذکر می کنند. از آثارى که از سومریها باقـــى مانده اســــت، چــنین بــر می آید، آنها این ماده را استعمال می کرده اند و با آن گیاه شادى بخش می گفتند. در نوشته هاى هومر از تریاک نام برده شده است.
شکل ظاهرى :
تریاک شیره منعقد شده تخمدان کال بوته خشخاش است که از نظر علمى به پاپاور معروف است. تریاک آماده مصرف، ماده اى است خمیرى به رنگ قهوهاى که بر حسب نوع و منطقه کشت خشخاش و آب و هواى منطقه پرورش از قهوهاى روشن تا تیره وجود دارد نامهاى دیگر آن افیون، اپیوم و تریاق می باشد.
الکالویید :
تریاک داراى ترکیبات بسیارى است که تاکنون ?? نوع موثر آن شناخته شده است. مهمترین آلکالوییدهاى تریاک عبارتند از مرفین، نارکوتین، پاپاورین، تبائین، کدئین و نارسئین.
نحوه مصرف :
- تدخین به وسیله وافور و یا با وسیلى مانند آن مثل قلیان، قلقلی، سیخ و سنگ
- استفاده به صورت قرص
- حل کردن در آب یا چاى و نوشیدن آن
عوارض :
- مغز: وابستگى (اعتیاد)، بیخوابى هنگام شب، خواب الودگى در طى روز
- تغییرات شخصیتی:
?-کاهش علائق و انگیزهها
?-کاهش احساس مسئولیت
?-کاهش توجه به تحصیل، شغل و خانواده
?-افسردگى و بی قراری، پرخاشگری، اغماء به دنبال مصرف زیاد
- گوارش: تهوع و استفراغ، کاهش اسید معده و اختلال در هضم غذا، کاهش فعالیت روده ها و یبوست مزمن، بی اشتهایى و کاهش وزن، سوء تغذیه، خشکى دهان، اختلال در کبد
- پوست: خارش، تیره شدن رنگ پوست، تیرگى لبها، کهیر
- بیضه و تخمدان: کاهش توان و میل جنسی، بهم خوردن دوره هاى قاعدگى در زنان
- تضعیف دفاع بدن علیه بیماریها: بی حسى و عدم تعادل بدنی، عفونت ریه، یست تنفسى به دنبال مصرف زیاد، انقباض مردمک چشم
*
شیره تریاک
پس از تیغ زدن گرز خشخاش، ماده اى شیرى رنگ از آن خارج می شود که به آن شیره تریاک گویند. این شیره در مجاورت هوا تیره شده به رنگ قهوه اى تبدیل می گردد.
*
مرفین
مرفین از کلمه مورفئوس خداى رویایى یونان باستان مشتق شده است و یکى از اجزاى اصلى و اساسى تریاک است که به طور متوسط از هر ?? کیلوگرم تریاک یک کیلوگرم مرفین تهیه میشود. رنگ آن به صورت کرم روشن و گاهى اوقات به رنگ آرد نخودچى و مزه آن تلخ است. ذرات آن در زیر ذره بین شبیه کریستال هاى سوزنى است.
از نظر دارویی، ضد درد بوده، با اثرات رخوت زیى که بر روى مغز دارد، باعث کنترل دردهاى شدید می شود و به همین خاطر مصرف مجاز آن فقط در بیمارستانهاست.
*
هروئین
هروئین از کلمه هیروس یا هیرو به معنى مرد قهرمان گرفته شده است. البته این کلمه به معنى زن قهرمان، زن برجسته، زنى که خدمات بزرگى به عالم بشریت کرده و زن ایده آل نیز اطلاق میشود. هروئین یکى از ترکیبات مرفین مى باشد که با عمل استیلاسیون بدست مى آید.ا ین ماده به رنگ سفید میل به کرم داراى طعمى تلخ و بى بو است که پس از مدتى نگهدارى بوى ترشى و سرکه می دهد.
نحوه پیدیش :
هروئین، قویترین و مخربترین ماده مخدر دنیا به شمار مى اید که در سال???? توسط یک دانشمند انگلیسى ساخته شد و تحقیقات بیشتر را درباره این ماده دانشمندان آلمان در سال ???? تکمیل نموده و آن را به عنوان دارو معرفى نمودند. در ایران اولین لابراتور هروئین سازى در سال ???? توسط فردى به نام دکتر مصطفوى ایجاد گردید. وى نحوه ساخت و استخراج هروئین از تریاک را به عده اى آموخت که باعث به وجود آمدن لابراتوارهاى بیشترى در سطح کشور گردید.
نحوه استعمال :
هروئین از طریق کشیدن از راه مجارى تنفسی، تزریق داخل رگها و تزریق زیر جلدى استعمال میشود. مصرف هروئین از طریق مجارى تنفسی(دهان) با زرورق به این صورت است که لبه زرورق سیگار یا هر نوع زرورق دیگر را به طرفى که از جنس کاغذ است تا می کنند و با آن یک لوله میسازند، سپس هروئین را که معمولا حدود ? سانتى است روى سطح زرورق دیگرى می ریزند و یک تکه مقواى بریده و نازک را به صورت چوب کبریت درآورده پس از آتش زدن زرورق گرفته سپس دود حاصله را از دهان استنشاق می کنند.
در استعمال تزریقی، ابتدا معتادان از رگهایى که جلوى ساعد دستها نمایان است استفاده کرده، پس از آن که مدت طولانى از تزریق نقاط مختلف دستها گذشت و دیگر این نقاط جوابگو نبود ، به ترتیب نوبت به پشت دست، ساق پا، گردن و در نهایت به بیضه ها میرسد. تزریق در بیضه ها آخرین مرحله این گونه معتادان است.
عوارض :
- مغز : وابستگی، افسردگی
- تغییرات شخصى :
?-کاهش علائق و انگیزه ها
?-کاهش احساس مسؤلیت
?-کاهش توجه به تحصیل ، شغل و خانواده
- بیخوابى هنگام شب، خواب آلودگى در طى روز، پرخاشگری، آبسه چرکى مغز، عفونت مغز، بیماریهاى مختلف ناشى از مرگ بخشى از سلولهاى مغزى و نخاع به دنبال مصرف زیاد
- گوارش : تهوع و استفراغ، کاهش اسید معده و اختلال در هضم غذا بى اشتهایى و کاهش وزن
- کلیه : ناتوانى در تخلیه ادرار، نارسایی، عفونت کلیه
- پوست : خارش، تیره شدن رنگ پوست، تیرگى لبها، کهیر، عفونت پوست
- ریه : انسداد ناگهانى رگهاى تغذیه کننده ریه، عفونت ریه، ایست تنفسى به دنبال مصرف زیاد
- قلب : نارسایى قلب، بهم خوردن نظم ضربان قلب، عفونت کلیه داخلى و دریچه هاى قلب
- عروق و خون : سخت شدن دیواره عروق، التهاب عروق، عفونت عروق
- کبد : اشکال در کار کبد، عفونت و التهاب کبد، بیمارى مزمن کبدى
- بیضه و تخمدان : کاهش میل جنسی، کاهش توان جنسى
*
متادون
یک ماده مخدر مصنوعى است که در جنگ جهانى دوم به علت کمبود مرفین براى تسکین مجروحین به وسیله آلمانى ها ساخته شد. در حقیقت متادون یک داروى برطرف کننده درد است که براى تسکین سرفه هم از آن استفاده میکنند. گرچه متادون خود یک ماده اعتیادآورنده قوى است ولى به عنوان یک داروى پزشکى براى ترک و معالجه معتادان به تریاک، هروئین و مرفین از آن استفاده می کنند. اثرات دارویى آن تا حدى شبیه به مرفین بوده، با این تفاوت که پس از مصرف، مدت بیشترى طول میکشد تا اثرات آن ظاهر شود و به مدت طولانى تر در بدن باقى می ماند
*
کدئین
یکى از مشتقات معروف تریاک است که ?/?الى ?/? درصد آن را تشکیل میدهد و به عنوان مسکن در اشکال مختلف قرص، کپسول و شربت در پزشکى کاربرد دارد. اثر کدئین در حدود اثر مرفین است و در صورتى که زیاد مصرف شود علائمى مانند اثرات مرفین خواهد داشت. نحوه مصرف آن به صورت تزریقى و خوراکى میباشد.
*
پاپاورین
یکى از مشتقات مؤثر تریاک میباشد که سفید کریستالى است و از نظر زهرآگین بودن حد وسط مرفین و کدئین است. ماده اى است نشاط آور و محرک. کار عضلات صاف مثل روده را کند کرده و باعث شل شدن آنها میگردد. در برونشها و رگها انبساط ایجاد نموده و در آب نامحلول است و در الکل حل میشود.
*
پتیدین
این ماده هم مثل متادون از داروهاى سستی زاى مصنوعى می باشد که قدرت ضد درد آن از مرفین کمتر است و عضلات بدن را سست و شل می کند
مواد توهم زا
*
شاهدانه
بوته اى است شبیه گزنه که بلندیش تا ? متر میرسد. گیاه نر و ماده آن به صورت جداگانه بوده داراى برگهاى انبوه دراز و کنگره دار میباشد که میوه آن در سر شاخه به صورت خوشه نمایان است. اصولا شاهدانه براى روغن گیرى و خوراک طیور استفاده میشود. بو داده و برشته آن را مردم به صورت تفنن میخورند. نام لاتین این گیاه کانابیس است. اگر از سر شاخه هاى به گل نشسته گیاه ماده چسبندهاى به نام رزین که در حال ترشح است جمع آورى و خشک شود، در واقع حشیش به دست آمده است. این گیاه در آمریکاى شمالى به نام ماریجوانا یا چرس، در انگلیس به گراس، در فرانسه ادب، در هندوستان بنگه و گنجا، در خاور نزدیک و خاورمیانه حشیش، در افریقاى جنوبى دگا، در سوریه و لبنان حشیشه الکیف، در ترکیه اسر یا اسرا، در افریقاى مرکزى کامبا، در اسپانیا و در دیگر کشورها به اسامى مختلفى چون وید، پات، شانگ، چاراز، مکونا و غیره شهرت دارد.
در هر حــال هــر اســم و نــامــى بر ایــن گیاه و مشتقات آن نهاده شود، اثرات توهم زایى آن همچنان پابر جاست در اینجا به حالاتى که پس از استعمال حشیش و ماریجوانا در مصرف کننده روى میدهد به طور اختصار اشاره می کنیم :
- در اثر نشئه شدن اشیاى مجاورش را بزرگتر و یا کوچکتر مى بیند.
- اشتهاى کاذب و میل به مصرف غذا پیدا می کند.
- احساس قدرت عجیب در خود داشته و دست به اعمال وحشیانه و جنون آور و خشونت زا زده و احساس پرواز کردن و سفر در آسمان و نوعى انبساط خاطر و آرامش و اعتماد به نفس کاذب پیدا میکند.
- فرد به خواب عمیقى فرو مى رود.
*
حشیش
ماده اى به رنگ سبز تیره و گاهى قهوه اى مایل به سبز شبیه حنا که از گل، برگ و ساقه گیاه شاهدانه مؤنث و از ترشحات چسبنده آنها به صورت صمغ به دست می آید. حشیش حاوى مادهاى شیمیایى به نام T.H.C (تترا هیدرو کانا بینول) است که ماده مؤثر آن به شمار می رود. حــشیـش در طــبــقـه بـنـدى مـواد مخدر، جزء مواد توهم زاى طبیعى می باشد.
آثار مصرف :
- تغییر در درک رنگ و صدا
- افزیش اشتهاى کاذب
- تند شدن ضربان قلب
- قرمزى چشم
- اختلال حافظه، گیجى و بیتوجهى به اطراف
- به همخوردگى تعادل حرکتى
- علائم روانى شدید، مانند شنیدن صداهاى غیر واقعی، صحبتهاى نامربوط، توهم و هذیان، اختلال توجه، احساس کند شدن گذر زمان، سرخوشى و خنده خود به خود
عوارض مصرف طولانى :
- بیماریهای تنفسى مزمن و سرطان ریه
- نازایى در زن و عقیمى در مرد
- از بین رفتن سلولهاى مغزى (پوک شدن مغز)
- التهاب و انسداد مزمن مجارى تنفسى
- اختلال روانى شدید و پیدار
- کم شدن علاقه و انگیزه براى زندگی، شغل و روابط اجتماعى و خانوادگى
- سندرم بی انگیزگى (ناامیدی، بی تفاوتى و بی مسئولیتى در مقابل امور جارى زندگى)
- تشنج
علائم ترک :
- تحریک پذیری، بی قرارى و اضطراب
- اختلال خواب و بی اشتهایى
- تعریق و لرزش
- اسهال، تهوع و استفراغ
- دردهاى عضلانى
- افزیش درجه حرارت
*
بنگ
سر شاخه هاى گلدار یا به میوه نشسته و خشک شده بوته شاهدانه - اعم از ینکه ماده رزینى آن را قبلا گرفته یا نگرفته باشند - بنگ نامیده می شود.
*
مارى جوانا
در آمریکا برگها و گلهاى شاهدانه آمریکایى را خشک میکنند و از آن توتون سبز رنگى به دست می آورند که همان ماری جواناست. چون این توتون خیلى زبر است براى پیچیدن آن از چندین دور کاغذهاى سفید یا قهوه اى رنگ استفاده میکنند و آن را ریفر مى نامند. مشتاقان آن را به صورت دسته جمعى در محل هایى به نام تیپاد تدخین میکنند. این سیگار به کندى میسوزد و خیلى زود خاموش میگردد، به همین علت معتادان با پکهاى سریع و دسته جمعى مانع خاموش شدن آن می شوند و براى این که از این سیگار استفاده کامل بشود در اماکن سر بسته استعمال میگردد
بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة علی بن ابی طالب و الائمة الاطهار علیهم السلام یا علی گفتی که درمانی به فریادت رسم یا علی درمانده ام مولا به فریادم برس ای علی بر شانه پاک محمد (ص ) پا نهادی تا بداند عالمی در آفرینش بی نظیری
http://webdownload.ir/share151753/11/Best_mobile_animations_240_320_[www.sooran.com].zip